HOME  |  CONTACT
     
 


 
   

Preventieve Techniek
ActivTek technologie is ontwikkeld door de universiteit van Wisconsin in opdracht van de NASA.  Hoogfrequent UV licht schijnt op een honingraad katalysator voorzien van een hydrofiele coating waar 4 verschillende edelmetalen op aangebracht zijn, wat de vorming van vriendelijke oxidanten bewerkstelligt die de lucht reinigen. Dit systeem van fotokatalisatie, in beweging gebracht door het ultraviolette licht wat op diverse frequenties uitzendt, maakt gebruik van zuurstof en luchtvochtigheid in de aanwezige ruimte om vriendelijke oxidanten te creëren. Hierbij worden geen chemicaliën gebruikt. De belangrijkste oxidanten die worden gecreëerd zijn:
 H₂O₂     -     O₂     -      O₃¯     -     OH¯     -     HO₂¯    

De gepatenteerde ActivTek technologie pakt ook de bacteriën, schimmels en virussen aan op oppervlakten. Dit door de ioniserende werking die mede wordt gecreëerd. Hierdoor gaan wij met de oplossing naar het probleem toe in plaats van andersom. Onze negatief geladen atomen gaan worden aangetrokken door de positief geladen ‘problemen’ zoals E-coli, salmonella, MRSA, streptococcus, pseudonomas, murine norovirus, H1N1, listeria monocytogenes, witte waas, meeldauw, botrytis etc. worden vernietigd. Virussen krijgen geen kans meer want die worden inactief gemaakt. De uitstulpingen worden namelijk vernietigd zodat deze zich niet meer kunnen nestelen in de receptoren van de gastheer. Geen enkele filtertechniek kan de vervuiling op oppervlakten teniet doen, ActivTek kan dit wel! Onze techniek brengt de oplossing naar het probleem: en dat zónder chemische toevoegingen zodat de veiligheid voor uw gezin of uw medewerkers gewaarborgd blijft. Sterker, het stopt verspreiding van ziekte verspreiders.
De Kansas State University testte onze ActivTek technologie en bewees dat 99,99 % van het H5N8 virus (vogelgriep)en H1N1 (varkensgriep/Mexicaanse griep) binnen 24 uur was geneutraliseerd. De RCI technologie is ook door TNO/SGS/TüV/KSU getest, met uitstekende resultaten! (zie tabel)

Waterstof peroxide
is één van de belangrijkste oxidanten, effectief tegen micro-organismen die in de lucht zweven en op oppervlakken aanwezig zijn. ActivePure creëert 0.02 ppm H2O2 gas en gebruikt daarvoor zuurstof en vochtigheid die al in de lucht voorkomt, de H2O2  moleculen hebben positieve en negatieve ladingen, ze worden als het ware naar de bacteriën en virussen getrokken door elektrostatische aantrekking. Micro-organismen hebben geen enkele kans tegen de Active Pure technologie. Het H2O2 is veilig voor mensen, de verhouding is 1 molecuul H2O2 tegen 10 miljoen O2 moleculen.

Hydroxil
is een andere belangrijke oxidant, mede ontstaan door de aanwezige titanium dioxide Ti O2. OH¯ neutraliseert luchtvervuiling, biologische en chemische geuren in milli seconden en transformeert ze tot koolstof dioxide en waterdamp. OH¯ wordt gevormd wanneer het ultraviolette licht op het oppervlak schijnt van de edelmetalen verschillende frequenties. Zuurstof moleculen worden opgebroken in zuurstof atomen die reageren met de waterstof  in de watermoleculen om  OH2 te vormen, OH2 transformeert koolstof en waterstof gebaseerde vervuilers naar water.

Door de diversiteit en flexibiliteit van ons product kan de ActivTek technologie in vele ruimtes in diverse omstandigheden toegepast worden, zoals:
•    Klimaatkamers en clean rooms
     o  Besmettingsniveau binnen kweekruimtes / stofklasse wordt verbeterd
•    Medische branche
     o  Desinfecteren van lucht
•    Horeca (rookruimtes en toiletruimtes)  
     o Verwijdert nicotine, rook en onaangename geuren
•    Laboratoria
     o  Bacteriële ontwikkeling tegengaan o.a. incubatoren
•    Afvalverwerking
     o  Geurbestrijding
•    Food industrie
     o  Bestrijden van bacteriën en schimmels (langer houdbaar, behoud van gewicht))
•    Scholen & kantoren
     o  Zuivere en gezonde lucht in de ruimtes

Uiteraard willen wij u graag ter plaatse adviseren over onze product range. Daarnaast kunnen wij voor u op verzoek en geheel vrijblijvend een op maat gesneden  test uitvoeren zodat ons product u kan overtuigen bij uw lucht probleem
 
       
  PRODUKTEN
TECHNIEKEN
REFERENTIES
Activtek Benelux BV
Bedrijventerrein "Valendries"
Merel 5 · 5831 MS Boxmeer
T +31 (0)485 - 523 441
E info@activtek-benelux.com